Intentus

Rootakkers 57
5708 BA Helmond-Stiphout

T 0492 474 484

Wie ben ik

Mijn naam is Walter Arnts. Ik ben in 1960 in de Ooy, bij Nijmegen, geboren. Een prachtige omgeving waar rust, ruimte, heuvels, bossen en water bij elkaar komen. Hier vind je nog stiltegebieden en een authentieke natuur. Dit gebied beschouw ik als de voedingsbodem voor het ontdekken van dezelfde mogelijkheden, van rust, ruimte, stroming, stilte en eenheid binnen mezelf en om me heen.

De basis heb ik gelegd als fysiotherapeut maar al vanaf het begin heb ik continu opleidingen gevolgd die me verder deden kijken dan alleen het lichaam (de zichtbare natuur).
Zo heeft haptonomie de emotionele relatie met het lichaam (de stroming van de rivier) toegevoegd; het bewust leven vanuit je gevoel. Daarna heeft de osteopathie mijn mogelijkheden om met het lichaam te werken sterk uitgebreid. Dit is voor mij het gereedschap waarmee ik met de natuur (het lichaam) kan werken, zonder dat ik iets opdring. De laatste jaren heb ik me geschoold in de opleiding sensoriële osteopathie. Deze opleiding is voor mij de kapstok die ik kan gebruiken om al mijn kennis en kunde samen te brengen. Je lichaam is niet los te beschouwen van je emotie, je denken en zelfs niet van je oorspronkelijke levensdoel, net zoals een rivier niet kan bestaan zonder de bedding waarin het stroomt.

Binnen mijn werk als osteopaat ben ik dan ook steeds gericht op het weer voelbaar en bewust in dynamisch evenwicht leren brengen van al deze niveaus. Heel concreet word je, via je lichaam, weer aangesproken om de heelheid te ervaren tussen je lichaam, je gevoel, je denken en je levensdoel. Tegelijkertijd leer je hoe je dit zonodig actief kunt bijsturen. Dit kan weer je vertrekpunt zijn om de verbinding met je authentieke natuur terug te vinden.

Sinds oktober 2008 heb ik een prachtige praktijk in Helmond – Stiphout, in een omgeving die wel wat weg lijkt te hebben van mijn geboorteplaats. De cirkel voelt rond en alles lijkt op zijn plaats te vallen. Een plek om concreet verder te werken aan de stromende rivier, met vele mogelijkheden.

Download de folders sensoriële osteopathie bij volwassen of
bij baby's en kinderen voor uitgebreide informatie of
download de folder visie en werkwijze voor meer achtergrondinformatie.

Walter Arnts
osteopaat D.O.-MRO
sensoriële osteopathie